1903.
1988.
2011.
2012.
2024.

1903.

V starem kraljevskem mestu Križevci je bilo leta 1903 ustanovljeno podjetje »Prvi križevački paromlin i paropila Hinko Švarc i sinovi«. Tako se je začel razvoj mlinarstva v tem delu severozahodne Hrvaške. S kasnejšim razvojem parnega mlina in njegovo obnovo po požaru, tj. stalnim posodabljanjem ter tehnološkim in tehničnim izboljševanjem, so bili zakoniti predniki Mlinarja d.d. in tudi sam Mlinar d.d. nosilci razvoja Križevcev, zlasti od leta 1953 do danes.

1988.

Mlinar zaposluje kar 245 delavcev in proizvede 14.330 ton oziroma 55 vrst izdelkov. Zagreb v tem času dobi tudi najsodobnejšo zasnovano in opremljeno pekarno v smislu tehnične opremljenosti in tehnoloških postopkov. Z nakupom dvostopenjskega gnetilnika je doseženo intenzivno gnetenje in boljša izraba moke, hkrati pa je tudi zmanjšan potreben delovni prostor in pospešena priprava testa. Ta prostor je bil uporabljen za uvedbo novih peči in komor za dviganje testa, kar je pripeljalo do povečanja zmogljivosti za približno 80 %.

2011.

V letu 2011 je bil v Zagrebu zgrajen nov proizvodni obrat, največji pekarski proizvodni in distribucijski center v tem delu Evrope, v letu 2014 pa v Osijeku najsodobnejša tovarna za proizvodnjo burekov in pizz v tem delu Evrope (kapaciteta 100 milijonov burekov in 40 milijonov pizz letno). Poleg obratov v Zagrebu in Osijeku je Mlinar pridružil še proizvodne obrate v Poreču in Šibeniku. Tovarna v Poreču je del Mlinarjeve družine postala leta 2009, nato pa so se lotili procesa modernizacije proizvodnje in širitve asortimana. Šibenik pa se je Mlinarju pridružil leta 2017, ko je podjetje prevzelo lokalnega proizvajalca peciv.

2012.

Mlinar odpre prve poslovalnice v Sloveniji

2024.

Mlinar Slovenija širi novi koncept, kjer ponuja veliko konzumacijskega prostora